Αν θες Απολυτήριο Γυμνασίου ΕΛΑ στο 1o ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού

Το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού είναι ένα πρωτότυπο σχολείο που προσφέρει απολυτήριο ισοδύναμο Γυμνασίου κι απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικους. Τώρα όλοι όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, μπορούν, έπειτα από δύο χρόνια φοίτησης, να πάρουν το απολυτήριο Γυμνασίου. Σε ένα περιβάλλον ειδικά σχεδιασμένο για την εκπαίδευση ενηλίκων, απόλυτα φιλικό και προσιτό, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι σουσιαστικά μια δεύτερη «ευκαιρία ζωής», που συμβάλλει ευρύτερα στην προώθηση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Συχνές ερωτήσεις:
1. Ποιός μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας;
Κάθε ενήλικος άνω των 18 ετών που έχει τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο και δεν έχει φοιτήσει στο Γυμνάσιο ή έχει φοιτήσει σε κάποιες τάξεις αλλά δεν έχει ολοκληρώσει τη φοίτηση.
2. Ποιό είναι το ωράριο λειτουργίας;
Από Δευτέρα ως Παρασκευή, 17.00 έως 21.00.
3. Τι θα μου προσφέρει το Σχολείο Δεύτερης Εκαιρίας και πόσο διαρκεί η φοίτηση;
Η φοίτηση διαρκεί δύο χρόνια και προσφέρει τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν την Αγγλική γλώσσα και τη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Στο τέλος κάθε έτους υπάρχει η δυνατόητα δωρεάν πιστοποίησης στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές για όποιους επιθυμούν. Στο σχολείο υπάρχει ψυχολόγος που μπορεί να συζητήσει ποικίλα προβλήματα με τους εκπαιδευόμενους, καθώς και σύμβουλος σταδιοδρομίας, με σκοπό την επανένταξη στην αγορά εργασίας μετά την αποφοίτηση ή κατά τη διάρκεια της φοίτησης.
4. Πώς γίνεται το μάθημα;
Το πρόγραμμα διδασκαλίας όπως και ο τρόπος προσέγγισης σε κάθε μάθημα διαμορφώνεται και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Η διδασκαλία γίνεται με καινοτόμες μεθόδους και οι εκπαιδευόμενοι εργάζονται σε ομάδες μαθαίνονας να ερευνούν και να καταγράφουν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους.
5. Θα τα καταφέρω;
Είναι βέβαιο ότι με θέληση και προσπάθεια θα επιτύχεις τους στόχους και θα βελτιώσεις το μέλλον σου. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι, καθώς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας η μαθησιακή διαδικασία γίνεται μέσα σε φιλικό, ζεστό και συνεργατικό περιβάλλον.

6. Ποιά μαθήματα διδάσκονται;
Τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ονομάζονται «Γραμματισμοί» και είναι: Ελληνική Γλώσσα, Αγγλική Γλώσσα, Πληροφορική, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Αισθητική Αγωγή.
8. Πώς θα εγγραφώ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού;
Θα περάσετε από το Σχολείο, Μακεδονίας 23 και Πελοποννήσου, Κορυδαλλός, τηλέφωνο 210 5693520, από τις 17.30 έως τις 19.30 με την ταυτότητά σας και το απολυτήριο του δημοτικού ή βεβαίωση παρακολούθησης Γυμνασίου και θα συμπληρώσετε την αίτηση που θα σας δοθεί. Θα πρέπει να εγγραφείτε όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός εκπαιδευομένων που μπορεί να δεχθεί το σχολείο σε κάθε σχολικό έτος. Μετά την εγγραφή, θα κληθείτε για μια σύντομη συνέντευξη για να αποσαφηνιστούν οι ανάγκες και οι δυνατότητες κάθε εκπαιδευόμενου και να σχεδιαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι μαθησιακές δράσεις.

1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού
Μακεδονίας 23 και Πελοποννήσου
ΤΚ 18121
Τηλ 210 5693520
Εγγραφές καθημερινά 1 – 30 Σεπτεμβρίου 17.00 – 20.00

Στα Social Media