Η φωνή ενός συμπολίτη μας από την Μελβούρνη


Του Νίκου Μακρίδη

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες μου. ΄Ισως να μην γεννήθηκα στην Πόλη του Κορυδαλλού όπως πολλοί από εσάς, αλλα την αγάπησα αυτήν την Πόλη. Εγκαταστάθηκα σε αυτήν το 2002 αλλά από τότε και μέχρι σήμερα παρά τον ξενιτεμό μου,τον Σεπτέμβριο του 2012, δεν έπαψα ποτέ να την σκέφτομαι και να νοιάζομαι για αυτή. Να ενδιαφέρομαι για το τι συμβαίνει σε αυτή.

Έγινα ενεργό μέλος της στον χώρο της Παιδείας, προσπάθώντας με την βοήθεια και άλλων ενεργών σαν και μένα συμπολιτών μου, να καλυτερεύσουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε στον χώρο της Παιδείας και προπάντων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό με έφερε κοντά σε πολλούς συμπολίτες μου. Μου έδωσε την ευκαιρία να ακούσω πολλές απόψεις, παρατηρήσεις και γνώμες. Αλλά μού εδωσε και μία μεγάλη ευκαιρία ακόμα, την ευκαιρία να νοιαζόμαστε ''εμείς'' οι πολίτες όλοι μαζί ο καθένας χωριστά, αλλά και όλοι μαζί για την Πόλη μας. Μου έδωσε την αγάπη της, την οποία κουβαλάω πάντα μαζί μου εδώ στην άλλη άκρη της γης . Γιατί αλήθεια πιστεύω ότι όλοι εσείς οι συμπολίτες μου, νοιάζεσται για την Πόλη μας, γιατί πιστεύω ότι εσείς οι συμπολίτες μου, ενδιαφέρεσται και αγαπάτε την Πόλη μας. Μην σταματήσετε ποτέ να είσαστε εκεί για αυτήν! Είναι ο τόπος μας το ''σπίτι'', μας.
Με χαροποίησε ιδιαίτερα όταν έμαθα ότι πλέον, ο Κορυδαλλός, αποκτάει την δική του ηλεκτρονική εφημερίδα, διότι έτσι θα έχω πιο κοντινή επαφή με την '' Πόλη μου''. Εύχομαι όλοι να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτή, να την εκτιμήσετε σαν δική σας προσπάθεια. Εσείς είστε οι αποδέκτες αλλά προπάντων εσείς είστε οι ''δημιουργοί'' της. Χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε η ανάγκη να αναδημιουργηθεί ''να ξαναγεννηθεί '' σε ηλεκτρονική μορφή. Μέσα από αυτό το βήμα θα μπορούμε να μαθαίνουμε, να διαβάζουμε και να μελετάμαι όλες τις απόψεις, όλων των πολιτών. Μην σταματήσετε ποτέ να είσαστε ενεργοί πολίτες, πράγμα που το έχετε δείξει περίτρανα πολλές φορές όταν χρειάστηκε!
Η λέξη κλειδί που πρέπει να βρίσκεται πάντα στο νου μας και στην καρδιά μας είναι ''ΕΜΕΙΣ''.Οσοι περισσότεροι, τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή μας, όσοι περισσότεροι, τόσο πιό δυναμικοί θα είναι οι αγώνες μας, πάντα με έναν σκοπό! Μια Πόλη για εμάς τους πολίτες της, μια Πόλη για τα παιδιά μας, μια Πόλη για τα γερόντια μας, μια Πόλη για όλους τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες!

""ΕΜΕΙΣ'''' ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

Στα Social Media