Νεαροί Κορυδαλλιώτες σε διακρατικό εθελοντικό πρόγραμμα


Σπουδαστές από την πόλη του Κορυδαλλού συμμετείχαν σε εθελοντικό πρόγραμμα youth in action στην πόλη Itri της Ιταλίας. Το πρόγραμμα είχε θέμα:high five for ACTIVE LIFE και συμμετείχαν πέντε χώρες, Ιταλία, Γεωργία, Αρμενία, Ουκρανία, Τουρκία και Ελλάδα.
Το πρόγραμμα YOUTH IN ACTION για νέους 18-26 ετών, υπό την αιγίδα της Γ.Γ Νέας Γενιάς, διεξήχθη στο Ίτρι, μια πόλη έξω από την Ρώμη και ονομαζόταν high five for active life. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων και η ανταλλαγή εμπειριών για  έναν πιο  υγιεινό τρόπο ζωής. Συμμετείχαμε 28 άτομα από 5 χώρες.

Μεταξύ των άλλων παρουσιάσαμε: τον τρόπο διατροφής κάθε χώρας ( η δική μας η εργασία είχε να κάνει με την Ιπποκράτειο Διατροφή) και παίξαμε παραδοσιακά παιχνίδια της χώρας μας. Ενώ δεν έλειψε και η intercultural βραδιά, όπου στην πλατεία της πόλης προσφέραμε εδέσματα της χώρας μας με την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής. Κάναμε σεμινάρια πρώτων βοηθειών, διαδραστικά παιχνίδια σχετικά με το fair trade (δίκαιο εμπόριο), μάθαμε και καταρρίψαμε στερεότυπα και δημιουργήσαμε απίστευτες φιλίες. Σίγουρα οι εμπειρίες είναι τόσες που δεν χωράνε σε μια κόλλα χαρτί.  
Οι συντοπίτες μας εκπροσώπησαν τον πολιτιστικό σύλλογο in planet http://in-planet.webs.com/  και είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες κάθε χώρας, να δουλέψουν πάνω στα στερεότυπα και μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, δραστηριότητες και εργασίες να αναπτύξουν δεξιότητες και να καλλιεργήσουν γνώσεις.
Δεν έλλειπε βέβαια και η «παραδοσιακή» βραδιά, όπου όλες οι χώρες παρουσιάσαμε τις λιχουδιές μας και τους χορούς μας και φυσικά το τσίπουρο και το ούζο σε συνδυασμό με συρτάκι άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ως leader της Ελληνικής αποστολής θα ήθελα να είχα μεγαλύτερη αγκαλιά να χωρέσει όλα αυτά τα παιδιά που με φώναζαν mama.
Τo επόμενο ραντεβού τον Οκτώβριο στην Σλοβακία με μια νέα αποστολή.

Βάσω Τσαούλη

Στα Social Media