Απόκτησε απολυτήριο Γυμνασίου σε δύο χρόνια

1o Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού

(Χρήσιμες πληροφορίες)

Το 1o Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού είναι ένα δωρεάν δημόσιο σχολείο που προσφέρει απολυτήριο ισότιμο Γυμνασίου και απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικους. Τώρα, όλοι όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, μπορούν, έπειτα από δύο χρόνια φοίτησης, να πάρουν το απολυτήριο Γυμνασίου. Σε ένα περιβάλλον ειδικά σχεδιασμένο για την εκπαίδευση ενηλίκων, απόλυτα φιλικό και προσιτό, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ουσιαστικά μια δεύτερη «ευκαιρία ζωής», που συμβάλλει ευρύτερα στην προώθηση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

 

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις:

1. Ποιος μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας;

Κάθε ενήλικος άνω των 18 ετών που έχει τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο και δεν έχει φοιτήσει στο Γυμνάσιο ή έχει φοιτήσει σε κάποιες τάξεις αλλά δεν έχει ολοκληρώσει τη φοίτηση.

2. Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας;

Από Δευτέρα ως Παρασκευή, 17.00 έως 21.00 κάθε απόγευμα.

3. Τι θα μου προσφέρει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και πόσο διαρκεί η φοίτηση;

Η φοίτηση διαρκεί δύο χρόνια και προσφέρει τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Οι εκπαιδευόμενοι μεταξύ άλλων μαθαίνουν βασικά στοιχεία Αγγλικής γλώσσας και χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Στο τέλος κάθε έτους υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν πιστοποίησης στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές για όποιους επιθυμούν. Στο σχολείο υπάρχει ψυχολόγος που μπορεί να συζητήσει ποικίλα προβλήματα με τους εκπαιδευόμενους, καθώς και σύμβουλος σταδιοδρομίας, με σκοπό την επανένταξη στην αγορά εργασίας μετά την αποφοίτηση ή κατά τη διάρκεια της φοίτησης.

4. Πώς γίνεται το μάθημα;

Το πρόγραμμα διδασκαλίας όπως και ο τρόπος προσέγγισης σε κάθε μάθημα διαμορφώνεται και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Η διδασκαλία γίνεται με καινοτόμες μεθόδους και οι εκπαιδευόμενοι εργάζονται σε ομάδες μαθαίνοντας να ερευνούν και να καταγράφουν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους.

5. Θα τα καταφέρω;

Είναι βέβαιο ότι με θέληση και προσπάθεια θα επιτύχεις τους στόχους και θα βελτιώσεις το μέλλον σου. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι, καθώς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας η μαθησιακή διαδικασία γίνεται μέσα σε φιλικό, ζεστό και συνεργατικό περιβάλλον.

6. Ποια μαθήματα διδάσκονται;

Τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ονομάζονται «Γραμματισμοί» και είναι: Ελληνική Γλώσσα, Αγγλική Γλώσσα, Πληροφορική, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Αισθητική Αγωγή.

8. Πώς θα εγγραφώ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού;

Θα περάσετε από το Σχολείο, Μακεδονίας 23 και Πελοποννήσου, Κορυδαλλός, τηλέφωνο 210 5693520, από τις 17.00 έως τις 20.0 με την ταυτότητά σας και το απολυτήριο του δημοτικού ή βεβαίωση παρακολούθησης Γυμνασίου και θα συμπληρώσετε την αίτηση που θα σας δοθεί. Θα πρέπει να εγγραφείτε όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός εκπαιδευομένων που μπορεί να δεχθεί το σχολείο σε κάθε σχολικό έτος. Μετά την εγγραφή, θα κληθείτε για μια σύντομη συνέντευξη για να αποσαφηνιστούν οι ανάγκες και οι δυνατότητες κάθε εκπαιδευόμενου και να σχεδιαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι μαθησιακές δράσεις.

1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού Μακεδονίας 23 και Πελοποννήσου

ΤΚ 18121 Κορυδαλλός Τηλ.: 210 5693520

(Εγγραφές 1-30 Σεπτεμβρίου καθημερινά 17.00 – 20.00)

Στα Social Media