Από τον Κορυδαλλό στο Τόκιο

Έιντζι Κορόνα: Πορτρέτο αστέγου

35cm x 44cm Ξηρή χάραξη σε Plexiglas

Η Έιντζι Κορόνα είναι μια Κορυδαλλιώτισσα καλλιτέχνης, η οποία ολοκληρώνει τις σπουδές της στην Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε με την οικογένειά της στην Ελλάδα στα 8 της χρόνια. «Μετακόμισα στον Κορυδαλλό», λέει η ίδια, «πήγα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια στο 2ο Γυμνάσιο και έπειτα στο Λύκειο. Πάντα μ' άρεσε να ζωγραφίζω και να μαθαίνω πράγματα για την τέχνη, όμως στο Γυμνάσιο που έκανα καλλιτεχνικά με την κ. Ιορδάνογλου ήρθα πολύ πιο κοντά στο αντικείμενο.

Άκουγα με απόλυτη προσοχή την καθηγήτρια σε αντίθεση με άλλα μαθήματα. Τότε διαπίστωσα ότι μου άρεσε η ζωγραφική και τα κατάφερνα σχετικά καλά. Μερικά χρονιά αργότερα και χωρίς να έχω ιδιαίτερη επαφή με το αντικείμενο, έφτασε η στιγμή να αποφασίσω σε ποια σχολή θέλω να πάω. Τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Μια απόφαση που είναι σχεδόν αδύνατον να παρθεί σε μια τόσο νεαρή ηλικία, όμως εγώ ήξερα ήδη τι ήθελα. Βρέθηκε πάλι δίπλα μου η ίδια καθηγήτρια που μου πρότεινε ένα φροντιστήριο σχεδίου για να μπορέσω να προχωρήσω και να δώσω πανελλήνιες. Αν και μου είχαν πει ότι έπρεπε να ξεκινήσω νωρίτερα κατάφερα να τα πάω αρκετά καλά και κάπως τυχαία ή καλύτερα με τη βοήθεια της τύχης, να ασχοληθώ με αυτό που αγαπώ και δε θα άλλαζα με τίποτα».

Το εικονιζόμενο έργο της Έιντζι Κορόνα εκτέθηκε στο Τόκιο και σήμερα κοσμεί το Δημαρχείο του Δήμου και συγκεκριμένα το Γραφείο Δημάρχου, αφού η καλλιτέχνης το δώρισε στην πόλη ως ένδειξη εκτίμησης και αγάπης.
Το έργο δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2015 ενώ η καλλιτέχνης βρισκόταν στο Μιλάνο και φοιτούσε στην ακαδημία της Μπρέρα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Μερικούς μήνες αργότερα διακρίθηκε ανάμεσα σε πάνω από 5000 έργα από όλον τον κόσμο, μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας, στον διαγωνισμό του Art Olympia 2015. Μαζί με άλλα 235 έργα περίπου εκτέθηκε στο National Living Treasure Museum στο Τόκιο, στην Ιαπωνία. Το έργο αυτό είναι μέρος της πτυχιακής εργασίας της καλλιτέχνιδος η οποία αποτελείται από μια σειρά χαρακτικών με θέμα τους αστέγους.

Στα Social Media