Ούτε ευρώ δεν κόστισε στους δημότες το Δημαρχείο!

Η κατασκευή του νέου Δημαρχείου δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στους δημότες. Το νέο σύγχρονο κτίριο, όνειρο πολλών γενιών Κορυδαλλιωτών, διεκδικήθηκε, κερδήθηκε και κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Κατά 70% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 30% από το πρόγραμμα "Θησέας".
Η δημοτική αρχή από το 2007 που ξεκίνησε την προσπάθεια να αποκτήσει επιτέλους ο Κορυδαλλός το «σπίτι του», γνώριζε ότι ένα τόσο σημαντικό έργο δεν μπορεί να κατασκευαστεί από τον δημοτικό προϋπολογισμό, σε βάρος των άλλων αναγκών της πόλης. Ούτε φυσικά επέλεξε να επιβαρύνει τις επόμενες γενιές Κορυδαλλιωτών, καταφεύγοντας τότε σε δανεισμό.

 

Ήταν πολιτική επιλογή να αξιοποιηθεί κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, εθνική και ευρωπαϊκή. Παρά την περικοπή κατά 95% των εθνικών χρηματοδοτήσεων, παρά την κριτική ότι το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί, το Δημαρχείο μετά από επίμονη, συστηματική προσπάθεια, είναι γεγονός. Αποτελεί πλέον περιουσία του Δήμου και των πολιτών. Το μεσο-μακροπρόθεσμο όφελος είναι ότι αυξάνει το κύρος του Κορυδαλλού ως ΟΤΑ, ενισχύει την περιουσιακή του κατάσταση και την πιστοληπτική του ικανότητα.

  

Το βραχυπρόθεσμο όφελος του είναι ότι ο Δήμος εξοικονομεί πλέον τα ποσά των ενοικίων και λειτουργικών εξόδων, που έφταναν ετησίως τα 300.000 ευρώ και θα τα διαθέσει κατά προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική.

Στα Social Media