Εντυπωσιακή η πλατεία Μέμου μετά την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης

Παραδόθηκε στους κατοίκους η νέα πλατεία Μέμου μετά την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης. Οι εργασίες, που διήρκεσαν εννέα μήνες, μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της Αττικής έκτασης 15 στρεμμάτων, καθιστώντας την πιο λειτουργική και προσβάσιμη, με σύγχρονη αισθητική, νέα παιχνίδια και αισθητά περισσότερο πράσινο. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στην πόλη, το οποίο σε συνδυασμό με την ανάπλαση της οδού Δημητρακοπούλου και την κατασκευή του Μετρό στην πλατεία Ελευθερίας, συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.


Διαθέτει δυο παιδότοπους για νήπια και παιδιά με ειδικά σχεδιασμένα όργανα και για παιδιά με κινητικές δυσκολίες, όργανα γυμναστικής για ενήλικες, χώρο εκδηλώσεων, υδάτινα στοιχεία, εξέδρες και χώρους ανάπαυσης, νέο φωτισμό ανάδειξης και ασφάλεια τύπου LED, καθώς και νέο δίκτυο άρδευσης. Το σύνολο της ανακατασκευής έγινε με ψυχρά υλικά που συμβάλουν στη μείωση της θερμοκρασίας. Ανάμεσα στις επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι διαπλάτυνση πεζοδρομίων, κατασκευή διαδρόμων κυκλοφορίας για προσβασιμότητα από πεζούς κάθε ηλικίας και άτομα με ειδικές ανάγκες, δημιουργία παρτεριών και χώρων δεντροφύτευσης, φύτευση θάμνων και χλοοτάπητα.

Στο έργο περιλαμβάνεται και η ανάπλαση της οδού Ξενοφώντος με τη διαμόρφωση της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με κατασκευή θέσεων στάθμευσης, καθώς και η ανακατασκευή των πεζοδρομίων όλων των κάθετων οδών γύρω από την πλατεία.
Με την ευκαιρία παράδοσης του έργου ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης δήλωσε: «Άλλη μια δέσμευση μας έγινε πράξη, με απόλυτη συνέπεια και ως προς τους χρόνους παράδοσης. Ως δημοτική αρχή, παρά τη δύσκολη συγκυρία για την αυτοδιοίκηση, κερδίζουμε μια- μια τις μάχες υπέρ της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας. Αξιοποιήσαμε εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και υλοποιούμε σημαντικά έργα υποδομής. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα πολύχρονων και πολυμέτωπων αγώνων, που θα συνεχίσουμε να δίνουμε με επιμονή. Η ανάπλαση της πλατείας Μέμου, όπως και όλα τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν αποφασιστικό ρόλο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, δηλ. τους επαγγελματίες της πόλης μας και τους εργαζόμενους, τους οποίους στηρίζουμε όχι με λόγια, αλλά με πράξεις».

Στα Social Media