Διακρίσεις των Σχολείων του Κορυδαλλού στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

Την πρώτη θέση, ανάμεσα στις 200 συμμετοχές, κατέλαβε το 2ο Λύκειο του, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με σκοπό την πάταξη των στερεοτύπων και την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών για θέματα ισότητας, ώστε, προβάλλοντας το ταλέντο τους, να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα, που θα αναπαριστούν την ισότητα των φύλων. Στους δέκα πρώτους διακριθέντες βρέθηκε και το ΕΠΑΛ της πόλης μας, καταλαμβάνοντας την 7η θέση.


Το έργο του 2ου Λυκείου Κορυδαλλού είχε τίτλο: Constructing gender ( Κατασκευάζοντας το Κοινωνικό Φύλο ). Οι υπεύθυνοι της ομάδας μας περιέγραψαν τον συλλογισμό τους λέγοντάς μας, ανάμεσα στα άλλα, ότι: «Η φυλετική ανισότητα έχει θεμελιωθεί ιστορικά. Χρησιμοποιήσαμε ως σύμβολο το στεφάνι γύρω από τη φιγούρα της αφίσας, το οποίο παραπέμπει σε γυναικείο ένδυμα του παρελθόντος.» Συμμετέχοντες μαθητές: Ανδριόπουλος Ανδρέας ( Γ’ Λυκείου ), Γελαδάκη Στέλλα ( Γ’ Λυκείου ). Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Θωμοπούλου Αντωνία ΠΕ 08 Εικαστικός, Ορφανάκη Καλλιόπη ΠΕ10 Κοινωνιολόγος.
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης σε συγχαρητήρια επιστολή του προς του μαθητές και τους καθηγητές και των δύο Σχολείων τόνισε: «Οι προσπάθειες των εκπαιδευτικών των σχολείων μας για την παραγωγή και την προαγωγή του σχολικού πολιτισμού και την ουσιαστική λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και οι διακρίσεις που αυτές αποφέρουν, αποτελούν ξεχωριστή προβολή για την πόλη του Κορυδαλλού αλλά και τιμή για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές-συντελεστές αυτών των προσπαθειών. Σας συγχαίρω εσάς προσωπικά και παρακαλώ να μεταβιβάστε τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στους συναδέλφους σας που εμψυχώνουν τέτοιες πρωτοβουλίες όσο και στους μαθητές που τις υλοποιούν.»

 

 

Στα Social Media