Συγχαρητήρια του Δημάρχου Κορυδαλλού στο 8ο Γυμνάσιο για την πρωτιά του στον πανελλήνιο διαγωνισμό: Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο


Τα συγχαρητήριά του απέστειλε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης για την εξαιρετική, για άλλη μία φορά, παρουσία του 8ου Γυμνασίου σε μία δράση πολιτισμού και παιδείας, τονίζοντας: «Για άλλη μία φορά οι επιτυχίες του Σχολείου σας μας γεμίζουν χαρά και περηφάνια, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη μας στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών του 8ου Γυμνασίου Κορυδαλλού αλλά και στο ταλέντο των μαθητών σας.


Η βράβευσή σας και η κατάκτηση της πρωτιάς αλλά και των υπολοίπων βραβείων στον πανελλήνιο διαγωνισμό: Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο, κάνουν την πόλη και εμάς, όχι μόνο περήφανους αλλά και βέβαιους ότι η πόλη μας έχει εξασφαλισμένο ένα μέλλον προόδου και δημιουργίας που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις προσπάθειες όλων μας.
Σας συγχαίρω θερμά και πάλι και παρακαλώ να μεταβιβάστε τα συγχαρητήρια μου και στους μαθητές και τους εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν και υλοποιούν αυτές σας τις πρωτοβουλίες και βεβαίως στου γονείς τους και στον Σύλλογο Γονέων που πάντα στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες.»
Εκτός από την πρώτη θέση που κατέλαβαν η Θεατρική Ομάδα, η Χορωδία και η ομάδα Φυσικών Επιστημών του 8ου Γυμνασίου στον πανελλήνιο διαγωνισμό "Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο", η ομάδα κατέκτησε και τα 2 βραβεία που αφορούν στο σύνολο της συμμετοχής- παρουσίασης :
Α. Καλύτερης συνολικής παρουσίασης.
Β. Καλύτερης συμμετοχής στη δράση.
αλλά και 4 επιμέρους βραβεία:
α) Καλύτερου σεναρίου
β) Καλύτερης μουσικής επένδυσης
γ) Καλύτερου διαδικτυακού περιβάλλοντος
δ) Καλύτερης διάδοσης και προώθησης της παράστασης.
Το έργο που παρουσιάστηκε είχε τίτλο "RISE UP" και είναι μια ιστορία για την ανακάλυψη της Άνωσης από τον Αρχιμήδη. Όλο το έργο (σενάριο, μουσική, πειραματική διάταξη) δημιουργήθηκε από την ομάδα μας.

Ο διαγωνισμός αφορά σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Science View και την Ελληνογερμανική Αγωγή και τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.
ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, για το ταλέντο τους, την σοβαρή τους δουλειά και την εξαιρετική παρουσίαση του έργου και στους οποίους χορηγήθηκε βεβαίωση συμμετοχής στη δράση.
ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους υπεύθυνους καθηγητές της θεατρικής παράστασης
-Παπαδημητρόπουλο Ν.
-Μαυροειδάκου Κ.
-Σάββα Θ.
που με έμπνευση, πολύ δουλειά και μεράκι οδήγησαν την ομάδα τους στην πρώτη θέση.
Οι συντελεστές ευχαρίστησαν θερμά: τον Διευθυντή του σχολείου Αλεξανδρίδη Λ. για τη στήριξή και συμπαράστασή του
όλο τον Σύλλογο των Καθηγητών για την στήριξη και την διευκόλυνση που παρείχε στην θεατρική ομάδα
το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη βοήθειά του και τα κουστούμια που πρόσφερε καθώς και
την αγαπημένη συνάδελφο Βλάχου Μ. η οποία έκανε την κατασκευή του ζυγού που χρησιμοποιήθηκε στο πείραμα.
Επίσης όσους συμμετείχαν (μαθητές, καθηγητές, γονείς) στην οργάνωση του Bazaar που έγινε στο σχολείο μας στα πλαίσια διάδοσης αυτής της δράσης στην κοινωνία.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 25 & 29 Μαΐου στον Κορυδαλλό στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού και η Ένωση Γονέων.

Στα Social Media