5ο Δημοτικό Κορυδαλλού: μία υπέροχη εμπειρία στο πρόγραμμα Πρόγραμμα ERASMUS PLUS

1η Κινητικότητα: Ολλανδία 10-16 Μαρτίου 2019

 

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ που συμμετέχει το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα μαθητών και δασκάλων στο διάστημα 10-16 Μαρτίου 2019. Τρεις εκπαιδευτικοί –οι κυρίες Φωτεινή Αρβανίτη, Χάιδω Βελαώρα και Όλγα Γκιώκα– μαζί με πέντε μαθητές της ΣΤ' τάξης –δύο αγόρια και τρία κορίτσια– ταξίδεψαν στην όμορφη πόλη Naaldwijk της Ολλανδίας. Στο σχολείο Lentiz Dalton MAVO & Het Groene Lyceum συναντήθηκαν με τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων και συγκεκριμένα με τρία παιδιά από την Ισπανία, τέσσερα από την Πολωνία, τρία από τη Λετονία και φυσικά με τα παιδιά της Ολλανδίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και φιλοξένησαν όλους τους ξένους μαθητές.

Οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν από πέντε οικογένειες μαθητών του Ολλανδικού σχολείου. Αν και τα παιδιά μας είχαν ήδη πριν το ταξίδι επικοινωνήσει με τα παιδιά που θα τα φιλοξενούσαν, η αγάπη, η ζεστασιά και η φροντίδα που πήραν από τους Ολλανδούς γονείς ήταν πραγματικά συγκινητική! Το αποτέλεσμα ήταν πολύ γρήγορα οι μαθητές μας να νιώσουν άνετα στις οικογένειες και οι γονείς τους απόλυτα σίγουροι για την ασφάλεια των παιδιών τους!

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι μαθητές μας:

• Συμμετείχαν σε προγραμματισμένες δράσεις στο σχολείο. Συγκεκριμένα, παρουσίασαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές το σχολείο, την πόλη, τη χώρα μας, ψήφισαν το λογότυπο του προγράμματος και πήραν μέρος στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας κοινωνικών προβλημάτων που είχε διεξαχθεί σε κάθε συνεργαζόμενο σχολείο.
• Γνώρισαν μέρος της ολλανδικής παράδοσης, τέχνης και κουλτούρας με την επίσκεψη τους στο πάρκο Zaanse Schans και στο παραδοσιακό χωριό Volendam όπου ντύθηκαν με παραδοσιακές ολλανδικές φορεσιές.
• Εντυπωσιάστηκαν από τα σύγχρονα επιτεύγματα της χώρας και το δυναμικό της ρόλο στην παραγωγή λουλουδιών και λαχανικών κατά την επίσκεψή τους στα φράγματα Neeltje Jans και στα θερμοκήπια Bakkie Fietsen.
• Ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ και στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, το Ρότερνταμ.
• Επισκέφτηκαν τα δύο σπουδαία και διάσημα μουσεία της χώρας, το Rijksmuseum και το Anne Frank House.
• Γεύτηκαν την ολλανδική κουζίνα τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι.
• Συνειδητοποίησαν τη σημασία της αγγλικής γλώσσας στην επικοινωνία τους με τους άλλους και κατάφεραν να εξασκηθούν στη χρήση της.
• Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συνομήλικους από τέσσερις χώρες, να βρουν κοινά σημεία αλλά και διαφορές, να επικοινωνήσουν, να παίξουν, να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας.

Είμαστε σίγουροι πως αυτή η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη σε παιδιά, γονείς και δασκάλους και ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση στην Ελλάδα!!

 

Ευχαριστούμε Ολλανδία!

****

Δείτε στιγμιότυπα Στα Social Media