Κοινωνικό Φροντιστήριο για παιδιά αδύναμων οικογενειών δημιουργεί ο Δήμος

Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει ο Δήμος του Κορυδαλλού για την στήριξη των παιδιών των οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την οργάνωση τμημάτων μελέτης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στη φυσική και στη χημεία. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε χώρους σχολείων υπό την επίβλεψη των Κοινωνικών Υπηρεσιών και του Γραφείου Παιδείας, με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών αλλά και γονέων οι οποίοι θα αναλάβουν την διοικητική υποστήριξη και λειτουργία. Η πρωτοβουλία έχει συζητηθεί τόσο με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, όσο και με εκπροσώπους της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές αλλά και συμπολίτες, που έχουν χρόνο και δυνατότητα, να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, έχουν εξοντώσει τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας. Και η μόνη απάντηση είναι η αλληλεγγύη. Προχωράμε στη δημιουργία  Κοινωνικού Φροντιστηρίου γιατί θέλουμε να συμβάλλουμε στη στήριξη της Κορυδαλλιώτικης οικογένειας στον αγώνα που δίνει για την μόρφωση και την γνώση και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Ήμαστε βέβαιοι για την ανταπόκριση τόσο των καθηγητών της πόλης, καθώς και των δασκάλων μας και του Συλλόγου ΠΕ Κορυδαλλού Αγίας Βαρβάρας, όπως επίσης και των φοιτητών του Κορυδαλλού οι οποίοι με προθυμία θα στηρίξουν την δράση.»

Πληροφορίες και αιτήσεις εθελοντών στο site του Δήμου, www.korydallos.gr

Να σημειωθεί επίσης ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Στηρί-ΖΩ ο Δήμος Κορυδαλλού συγκεντρώνει σχολικά είδη για τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία και βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, φόρμες γυμναστικής κι αθλητικά είδη είτε καινούρια είτε σε πολύ καλή κατάσταση.

Χώροι Συγκέντρωσης: α) Το κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου, τηλ.: 210 4958947. β) Το Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» κατά τις ημέρες και τις ώρες των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη.

Στα Social Media