ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

● Η ποιότητα της μουσικής παιδείας ●


To Ωδείο
Το Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού, το μεγάλο και σύγχρονο κέντρο μουσικής παιδείας στον Κορυδαλλό με μακρόχρονη δράση από το 1986, προσφέρει μουσικές σπουδές με υψηλή ποιότητα και ευρύ φάσμα επιλογών. Υπάγεται στον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού. Ως αναγνωρισμένο από το κράτος Ωδείο παρέχει τίτλους σπουδών (πτυχία και διπλώματα) και πιστοποίηση σπουδών.Μουσικές σπουδές
Στο Δημοτικό Ωδείο διδάσκονται:
•    Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο, Φλάουτο, Φλογέρα, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Τρομπέτα, Κρουστά, Αρμόνιο, Τραγούδι, Μονωδία.
•    Θεωρία, Σολφέζ, Αρμονία, Ιστορία της μουσικής, Μορφολογία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση, Μουσική δωματίου, Μουσικά σύνολα.
•    Ηλεκτρική κιθάρα, Μπάσο, Ντραμς, Μοντέρνο τραγούδι, Μουσικά σύνολα (ροκ γκρουπ), Μπουζούκι, Παραδοσιακά όργανα.
Για τα παιδιά της προσχολικής και της πρώιμης σχολικής ηλικίας λειτουργεί το Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής (Σύστημα Orff).
Οι στόχοι του Δημοτικού Ωδείου είναι η ποιότητα, όπως επίσης η χαρά της συμμετοχής στον κόσμο της μουσικής. Στο Ωδείο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από την ηλικία του Νηπιαγωγείου ώς και ενήλικοι. Τα μαθήματα των οργάνων και του τραγουδιού είναι ατομικά. Τα μαθήματα Θεωρητικών και Σολφέζ, τα Μουσικά σύνολα και η Μουσικοκινητική Αγωγή είναι ομαδικά.

Οι καθηγητές του Ωδείου
Στο Δημοτικό Ωδείο διδάσκουν γνωστοί και καταξιωμένοι καθηγητές, εξαίρετοι μουσικοί με μεγάλη εκπαιδευτική προσφορά καθώς και καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διδάσκουν:
-    Πιάνο οι Θόδωρος Ιωσηφίδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Στέλλα Περράκη, Ελένη Στογιάννη, Ροδούλα Χαρδαλή
-    Βιολί οι Γιώργος Μάνδυλας, Σωκράτης Σταθουλόπουλος
-    Κοντραμπάσο ο Όσβαλντ Αμιράλης
-    Φλάουτο ο Νίκος Χαλκιάς
-    Κλαρινέτο και Φλογέρα η Νικολέτα Πέππα
-    Σαξόφωνο ο Γιώργος Δαραβέλης
-    Κιθάρα (και Ηλεκτρική κιθάρα) οι Γιάννης Θεοδώρου, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, Βαρβάρα Κεϊβανίδου, Σπύρος Κουμουνδούρος, Νίκος Μουργής, Νίκος Χατζηελευθερίου
-    Αρμόνιο οι Μαρία Βιολίδου, Αλεξάνδρα Παττακού, Ιωάννα Παττακού
-    Μονωδία και Τραγούδι η Μαρία Ρουμάνη
-    Θεωρητικά οι Αντώνης Αντωνόπουλος, Μαρία Βιολίδου, Σοφία Ζαρταλούδη, Ξανθή Κουρούνη, Νεκτάρης Μητρόπουλος
-    Ηλεκτρικό μπάσο ο Θανάσης Μπούλης
-    Μπουζούκι και παραδοσιακά όργανα ο Μιράν Τσαλικιάν
-    Κρουστά ο Στέφανος Κρεμμύδας
-    Μουσικοκινητική Αγωγή η Αναστασία Καραχρήστου.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου είναι ο διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης Νίκος Χριστοδούλου.

Συναυλίες – δραστηριότητα
Στη διάρκεια της χρονιάς γίνονται πολλές και τακτικές συναυλίες των μαθητών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου και στην αίθουσα «Πλειάδες». Στις συναυλίες συμμετέχουν και σύνολα μαθητών.
Το Δημοτικό Ωδείο οργανώνει επίσης μουσικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή διακεκριμένων σολίστ, μουσικών συνόλων, επιστημόνων και ερευνητών και τη συνεργασία ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων. Μεταξύ των εκδηλώσεων του Ωδείου είναι οι εκδηλώσεις «Μουσικός Παράδεισος» στο «Σινέ Παράδεισος» με συναυλίες της Καμεράτας Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (με μουσική διεύθυνση Νίκου Χριστοδούλου), του Κουαρτέτου Prima Vista της Βαρσοβίας, του Alpha Trio της Κοπεγχάγης, της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας, συναυλιακές εμφανίσεις διακεκριμένων ελλήνων σολίστ και μουσικών.
Το Δημοτικό Ωδείο οργάνωσε το διεθνές Συνέδριο Σοπέν (2010) και το Συνέδριο Ντεμπισί (2012), καθώς επίσης παράλληλες εκθέσεις και συναυλίες, με τη συνεργασία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Πρεσβείας της Πολωνίας, του Εθνικού Ινστιτούτου Σοπέν της Πολωνίας, της Cité de la Musique, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, της Πρεσβείας της Γαλλίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Καθηγητές του Ωδείου εμφανίζονται ως σολίστ και συμπράττοντας με μουσικά σύνολα σε πολλές συναυλίες στη Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α.) και το εξωτερικό (συναυλίες της ορχήστρας Academy of St Martins on the Fields στο Λονδίνο με μουσική διεύθυνση Νίκου Χριστοδούλου κ.α.). Συναυλίες με έργα συνθετών καθηγητών του Ωδείου έχουν γίνει στο Μέγαρο Μουσικής, στο Μουσείο της Ακρόπολης και στις «Πλειάδες».

Μουσική για όλους!
Στη σημερινή κρίση ο πολιτισμός και η μουσική είναι, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη και προϋπόθεση για την εθνική και για  την ευρωπαϊκή ταυτότητα, για την πρόοδο και την ειρήνη.
Η μουσική είναι για όλους. Είναι η παγκόσμια τέχνη, η επικοινωνία που δεν χρειάζεται μετάφραση από γλώσσα σε γλώσσα. Σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες η λέξη Μουσική είναι κοινή και είναι ελληνική: music, musique, musik, musica κ.α. – το ίδιο και ο ρυθμός (rythm), η μελωδία (melody), η αρμονία (harmony)! Το Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού σας προσκαλεί όλους στον κόσμο και την χαρά της μουσικής.

Πληροφορίες:  Κουντουριώτου 25, τηλ. 210 4970911, ώρες 3-8.00 μ.μ.
Ειδικές κατηγορίες εγγραφών: τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογενεϊκές, άπορες οικογένειες, αδέλφια σπουδαστές του Ωδείου.Στα Social Media