Υποδοχή της νέας χρονιάς με το μουσικό σύνολο GUITARTE ENSEMBLE

Ο Δήμος Κορυδαλλού υποδέχθηκε το νέο χρόνο προσφέροντας στους πολίτες μια ιδιαίτερη συναυλία κλασικής μουσικής με το μουσικό σύνολο GUITARTE ENSEMBLE. Οι ήχοι από τη μουσική του G. F. Händel, του A. Vivaldi, του J. Dowland κ.α., ας γίνουν ευχές, και η "κοινωνία" του έργου τους οδηγός για μια ελπιδοφόρα αναγέννηση στη χώρα μας, στην Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο με αλληλεγγύη, Ειρήνη και συναδέλφωση.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης & Πολιτισμού που διοργάνωσε την εκδήλωση ανέφερε ανάμεσα στα άλλα: "Με το "GuitArte Ensemble"ανοίξαμε πολιτιστικά το 2016!Για αυτό το υπέροχο μουσικό ποδαρικό,ευχαριστούμε εγκάρδια και ολοι ΜΑΖΙ:τον Νικο,τη Μαρια,τον Χρήστο,την Αννα,τον Φρακουλη,τον Νεκταριο και την Χριστινα.Οι πολιτιστικές μας δραστηριότητες στο Δήμο Κορυδαλλού- μουσική,χορωδία,θέατρο,χορός,ρυθμική,εργαστήρια Τέχνης,θεατρική αγωγή,βιβλίο,κινηματογράφος-όλες ΜΑΖΙ Υπόσχομαστε:μια Δημιουργική και Αλληλέγγυα ,Πολιτιστική Χρονια."

Guitarte ensemble "SEMPER ANTIQUAE SEMPER VIVUS"

Με κεντρικό πρόσωπο τον Άγγλο συνθέτη John Dowland, η "παλιά μουσική" γίνεται σημερινή, ζώσα μυσταγωγία και απόλαυση από τον σύγχρονο κιθαριστικό ήχο του Guitarte ensemble. Ο αιώνιος τραγουδοποιός, ακούγεται τραγουδισμένος, αλλά και οργανικός μέσα από τις μεταγραφές-προσεγγίσεις του Παναγιώτη Αδάμ και του Gilbert Biberian. Δίπλα του, χοροί της Ιταλικής Αναγέννησης και Concerti grossi των A. Vivaldi και G. F. Händel σε μεταγραφές των P. Gerrits και Ν. Χατζηελευθερίου. Το σύνολο Guitarte [Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, Μαρία Παπαμιχαήλ και Άννα Σαρτζίδου (τραγούδι-κιθάρα), με τη συμμετοχή της Χριστίνας Πολυκρέτη και του Νεκτάριου Σακελλαρίου] ανασυνθέτει με μοναδικό τρόπο την ηχητική της Αναγεννησιακής και Μπαρόκ μουσικής, σε μια συναυλία για 2,3,4,5 και 7 κιθαριστές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
J. Dowland: Τρία τραγούδια
Come again
Come away
Clear or cloudy
για φωνή και κιθάρα
Άννα Σαρτζίδου (τραγούδι), Μαρία Παπαμιχαήλ

Anonymous: When Daphne
S. Molinaro: Ballo-Saltarello
(διασκευή: Paul Gerrits)
για 3 κιθάρες
Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος

J. Dowland: Three dances
The earl of Essex galliard
Semper Dowland semper Dolens
Lachrimae antiquae Pavin
(διασκευή: Gilbert Biberian)
για 4 κιθάρες
Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, Μαρία Παπαμιχαήλ.

G. F. Händel: Concerto in D minor op. 6, no 10
(μεταγραφή: Νίκος Χατζηελευθερίου)
-Overture-Allegro
-Air
-Allegro
-Allegro
-Αllegro Moderato
για 5 κιθάρες
Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, Μαρία Παπαμιχαήλ, Άννα Σαρτζίδου.

A. Vivaldi: Concerto grosso op. 3, no 8
(μεταγραφή: Paul Gerrits-Jacques Chandonnet)
-Allegro
-Larghetto e spiritoso
-Allegro
για 7 κιθάρες
Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, Μαρία Παπαμιχαήλ, Άννα Σαρτζίδου, Χριστίνα Πολυκρέτη, Νεκτάριος Σακκελαρίου.

Στα Social Media