"Στην Φυλακή του Χρόνου" - πολιτισμός και αλληλεγγύη


Η θεατρική παράσταση «Στη Φυλακή του Χρόνου», του Μιχάλη Μαυρή, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 14/5/2016 στην κατάμεστη αίθουσα Πλειάδες, με σκοπό την ενίσχυση του προγράμματος Στηρί-ΖΩ των Κοινωνικών Υπηρεσιών. 

Το έργο, επιχειρεί να διερευνήσει και να προσεγγίσει το θέμα του Χρόνου, που βιώνεται ως ποινή, στη υπαρξιακή του διάσταση. Πέντε ερασιτέχνες ηθοποιοί ζωντανεύουν με πρωτότυπο τρόπο την περιπέτεια «απόδρασης» ενός κρατούμενου, με μακροχρόνια ποινή κάθειρξης, καθώς προσπαθεί να αντισταθεί στην φθοροποιό επίδραση του χρόνου που καλείται να αναλώσει στη φυλακή.


Το έργο, βασίζεται σε αληθινά περιστατικά και ιστορίες κρατουμένων, από προσωπικές εμπειρίες, που είχε ο συγγραφέας, ως Επιμελητής Κοινωνικής Αρωγής των δικαστηρίων του Πειραιά, περιέχει δε αποσπάσματα από το βιβλίο του «Το Πανοπτικό του Χρόνου», (εκδόσεις Δαρδανός).
Την παράσταση συνοδεύουν τραγούδια ειδικά γραμμένα για το έργο.
Την όλη προσπάθεια στηρίζει το Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων Ατόμων «Επάνοδος».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Λαμπρινή Μάνου και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός, συζητώντας με τον συγγραφέα και τους ηθοποιούς, επισήμαναν ότι ο Πολιτισμός είναι η δύναμη η οποία αναδεικνύει το κοινωνικό μας πρόσωπο και ευχαρίστησαν τους συντελεστές της εξαιρετικής παράστασης αλλά και το υπέροχο κοινό που γέμισε το θέατρο και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για συλλογή τροφίμων.

Στα Social Media